YDO’lular Dayanışma Gecesinde Buluştu

Yazılar geri dön

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Geleneksel Dayanışma Gecesi’nin 24’ncüsü geniş katılımla gerçekleştirildi.

Fenerbahçe Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen gecede İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Dekanı Prof. Oğuz Salim Söğüt’ün yanısıra Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği (TÜRKKAPDER) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Bostan, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın ve Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği (TKKD) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammer Arslantürk de hazır bulundu.

Geceye Transbosphor Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Can, SANMAR Onursal Başkanı Orhan Gürün, UZMAR CEO’su Noyan Altuğ ve Genel Müdür Yardımcısı Mutlu Altuğ, DEKAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Erol, ONURSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Onur, YA SA Denizcilik CEO’su Erbil Özkaya, Türk P & I Genel Müdürü Ufuk Teker, Yeditepe Group ve Megatrans Yönetim Kurulu Başkanı Naşid Yamaner, KPI Bridge Oil Genel Müdürü Okan Murat Soyköse, Çavuş & Coşkunsu Avukatlık ortaklarından Çağlar Coşkunsu ve Ertek Kimya’dan Alper Günaydın’ın da aralarında bulunduğu denizcilik camiasının öne çıkan firmaları katıldı.

1995 yılında kurulan DEFAV bugüne kadar; binlerce denizci akademisyen bursu, sosyal yardım ve öğrenci bursu olmak üzere birçok yardım gerçekleştirdi.

“Ağabey kalmak zordur”

Gecede konuşma yapan DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı İlker Meşe, “Hep deriz ağabey olmak kolaydır ama ağabey kalmak zordur. Ama biz ağabeylik kardeşlik anlayışını sonuna kadar sürdüreceğiz. Vakfımızın bugüne gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Çalışıldığı zaman başarının önüne geçilemeyeceğini belirten Meşe, vakıf olarak Dragon bot hediye ettikleri İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Kürek Takımı’nın, 12 üniversitenin katıldığı yarışmada Dragon Boat Erkekler Ekibi ikinciliği elde ettiğini söyledi.

“Denizi sevdireceğiz”

Denizcilik eğitiminin “eskiden olduğu gibi” yatılı olması gerektiğini belirten Meşe, bunu bir nebze dahi olsa sağlayabilmek için bağışçıların yapılan yurdun gelişmesini ve büyümesini önemsediklerini dile getirdi.

Meşe, “Sadece eğitim tarafı değil. Türk denizciliğinin her geçen gün büyüdüğünü görmek bizi mutlu ediyor. Yeni nesillerin denizci olması, toplumun deniz kültürün sevmesi için vakfımız elinden geleni yapmaya devam edecek” dedi.

Bu gönderiyi paylaş

Yazılar geri dön